İsrail, Hz İbrahim Cami’ni Müslümanlara kapattı Yahudiler ayin yaptı

İsrail, Hz İbrahim Cami’ni Müslümanlara kapattı Yahudiler ayin yaptı

İsrail, Filistin’de Müslümanların 4. haremi olarak bilinen 4 peygamberin kabrinin bulunduğu Halilurrahman Cami’ni (Hz İbrahim Cami) Müslümanlara kapatıp, radikal Yahudilere açtı.

KARAR.COM

Fanatik Yahudiler, daha önce yüzde 65’ine İsrail tarafından el konulan Batı Şeria’nın El Halil kentindeki Hz İbrahim Cami’nin Müslümanlara bırakılan kısmını basarak ayin yaptı. Bu sırada İsrail güvenlik güçleri Müslümanların camiye girmesine izin vermedi.

Yahudilerin Yom Kippur bayramını bahane ederek yaptığı baskın öncesi İsrail güvenlik güçleri Müslümanları giriş yaptığı kapıyı kapattı.

İsrail 1994 yılında bir Yahudinin yaptığı katliamın ardından caminin yüzde 65'ini sinagoga çevirmişti

Müslümanların Mekke, Medine, ve Mescid-i Aksa’dan sonra en önemli mabedi olan camide Hz İbrahim ve eşi Hz. Sare, Hz İshak ve eşi Hz Rafika, Hz Yakup ve eşi Hz Lahika ile Hz Yusuf'un kabirleri bulunuyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN