İsrail yeniden Gazze'yi vurmaya başladı

İsrail yeniden Gazze'yi vurmaya başladı

İsrail, abluka altındaki Gazze'de bulunan İslami Cihad Hareketi'ne ait hedefleri savaş uçakları ile vurmaya başladıklarını duyurdu. İsrail askerleri, atılan roketler nedeniyle Gazze sınırına yakın bölgelere giden birçok yolu da ulaşıma kapattı. Gazze Şeridi'ne sabah saatlerinden itibaren düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 5'e yükseldi, 18 kişi de yaralandı.

İsrail, abluka altındaki Gazze'de bulunan İslami Cihad Hareketi'ne ait hedefleri yeniden vurmaya başladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada "Savaş uçaklarımız Gazze'deki İslami Cihad hedeflerini vurmaya başladı." ifadesine yer verildi.

GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 5 OLDU

Gazze Şeridi'ne sabah saatlerinden itibaren düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 'e yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği hava saldırısında yaralanan 26 yaşındaki Filistinli İbrahim Dabus'un hayatını kaybettiği belirtildi.

19-11/12/ana-manset-2-1573575303.jpg

Bakanlık ayrıca, saldırılarda yaralananların sayısını da 18 olarak açıkladı.

19-11/12/ana-manset-2-1573575322.jpg

GAZZE GİDEN YOLLAR KAPATILDI

İsrail askerleri, atılan roketler nedeniyle Gazze sınırına yakın bölgelere giden birçok yolu ulaşıma kapattı.

Gazze sınırına yakın bölgelerde sokakların boş olması, artan tansiyon nedeniyle bölge sakinlerinin evlerinde kalmayı tercih ettiğini gösteriyor.

Tüm okulların tatil edildiği bölgede, tren seferleri de iptal edildi.

ROKET FABRİKAYA İSABET ETTİ

Öte yandan Gazze’den atılan roketin Sderot kentinde bir tekstil fabrikasına isabet etmesi sonucu yangın çıktı.

19-11/12/ana-manset-2-1573563685.jpg

İsrail itfaiyesi fabrikadaki yangını söndürmeye çalışırken, alevler çevredeki iş yerlerine de sıçradı.

Yanan fabrikanın sahibi Avi Barssessat, yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde bir patlama duyduğunu, iş yerine geldiğinde alevlerle karşılaştığını söyledi.

Barssessat, artan gerilim nedeniyle sabah iş yerini açmadığını, bu sebeple roketin isabet ettiği anda fabrikada kimsenin bulunmadığını ifade etti.

ROKET SİRENLERİ ÇALMAYA DEVAM EDİYOR

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, sabah saatlerinden bu yana Gazze'den 150'ye yakın roket atıldığı, bunlardan 60'tan fazlasının İsrail'e ait hava savunma sistemi 'Demir Kubbe' tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Bölgede zaman zaman roket sirenleri çalmaya devam ederken, gerilimin giderek tırmanmasından endişe ediliyor.

19-11/12/ana-manset-2-1573563709.jpg

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen komutanlarından Beha Ebu'l Ata'nın öldürülmesiyle başlayan gergin sürecin zaman alabileceğini belirterek, İsraillilerden sabırlı olmalarını istedi.

Başkent Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Netanyahu, "İsrail gerginlik istemiyor. Ancak kendimizi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu zaman alabilir ve İsrail ordusunun bu görevi yerine getirmesine müsaade edilmesi gerekiyor." dedi.

"Vatandaşlarımıza zarar verip kaçabileceğini zanneden herkes yanılıyor. Kim bize zarar verirse biz de ona zarar veririz." ifadelerini kullanan Netanyahu, İsrail'in güvenlik ve siyaset kabinesinin, Ebu'l Ata suikastını 10 gün önce onayladığını kaydetti. 

NE OLMUŞTU?

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin önde gelen komutanlarından Beha Ebu'l Ata, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun bu sabah düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Ebu'l Ata'nın ölümünün ardından Gazze'den başta Tel Aviv olmak üzere İsrail'in birçok bölgesine roket atılmıştı. 

İsrail bu sabah ayrıca İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Ekrem el-Accuri'nin Suriye'nin başkenti Şam'daki evine de operasyon düzenlemiş, saldırıda biri Accuri'nin oğlu 2 Filistinli hayatını kaybetmişti.

KUDÜS/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN