İsrail zulmü bitmiyor: 1228 Filistinli gözaltına alındı

İsrail zulmü bitmiyor: 1228 Filistinli gözaltına alındı

İsrail'in Filistinlilere yönelik zalim politikaları sonlanmak bilmiyor. İsrail polisi nisan ayında 165'i çocuk, 11'i kadın olmak üzere 1228 Filistinliyi gözaltına aldı.

Ramazan-Bayram dinlemeden Filistinli Müslümanlara her türlü zulmü kendinde hak gören İsrail yönetimi zulmünü artırmaya devam ediyor.

Filistin hükümetine bağlı "Mahkûm İşleri Komisyonu" ile Filistinli tutukluların haklarını savunan kuruluşların yaptığı ortak açıklamada, İsrail makamlarının nisan ayında büyük gözaltı operasyonu başlattığına dikkati çekti.

RAMAZAN'DA BİLE DURMAK BİLMEDİ

Bu yıl ramazanın idrak edildiği nisan ayında 1228 Filistinlinin gözaltına alındığı, bunun gözaltılar konusunda 2022'nin başından bu yana kaydedilen en yüksek sayı olduğu belirtildi.

En yüksek gözaltının 139'u çocuk olmak üzere 793 kişi ile işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerçekleştiği aktarıldı.

TUTUKLAMA YAĞDI

Gözaltına alınanlar ve ailelerine yönelik ihlallerin yanı sıra "gözaltına alınanlar arasında İsrail askerleri tarafından vurulan yaralılar da olduğuna" da dikkati çekilen açıklamada, bu kişilerden 154'ü hakkında ise "idari tutuklama" kararı verildiği kaydedildi.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri, herhangi bir suçlama ve yargılama olmaksızın 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor.

5 YILA KADAR UZANABİLİR

Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hâkim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 4 bin 500 Filistinli bulunuyor.​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN