İsrail'den Dubai ziyaretine erteleme

İsrail'den Dubai ziyaretine erteleme

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, ABD ile İran arasında yaşanan gerilim nedeniyle BAE'nin Dubai kentinde yapacağı ziyareti ertelediğini açıkladı.

İsrail Dışişleri ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, ABD ile İran arasında yaşanan gerilim nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde yapacağı ziyareti erteleme kararı aldı.

Yerel basındaki habere göre, Katz'ın, İsrail'in de katılacağı Dubai kentinde düzenlenecek EXPO 2020'nin hazırlıklarını görüşmek üzere ocak ayı ortasında BAE'ye resmi ziyarette bulunması planlanıyordu. 

ULUSAL GÜVENLİKTEN UYARI

İsrail'e ait ulusal güvenlik kurumları, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınlarında düzenlenen saldırıda öldürmesinin ardından Washington ile Tahran arasında yaşanan gerilim nedeniyle 'hassas bir dönemde' olunduğu gerekçesiyle Katz'a Dubai ziyaretini ertelemesini belirtti. 

Uyarının ardından Katz, Dubai'ye yapacağı ziyareti belirtilmeyen bir tarihe erteledi. 

KUDÜS/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN