İşsizlik protestolarında bir can kaybı: Kaleden düşerek hayatını kaybetti

İşsizlik protestolarında bir can kaybı: Kaleden düşerek hayatını kaybetti

Ürdün'de işsizlik nedeniyle eylem yapan ve toplu intihar tehdidinde bulunan gençlerden biri, eylem sırasında çıktıkları Kerak Kalesi'nden düşerek hayatını kaybetti.

İşsizlik, Türkiye gibi dünyanın birçok ülkesinde sorunların başında geliyor. Yüzde 24.8 oranı ile dünyada üst sıralarda yer alan Ürdün'de işsizlik protestoları yapılıyor. Kerak Kalesi'nde eylem yapan ve toplu intihar tehdidinde bulunan gençlerden biri, çıktıkları kaleden düşerek hayatını kaybetti.

Ürdün'deki El-Gad gazetesinin adı açıklanmayan resmi bir kaynağa dayandırdığı habere göre, işsizlikten yakınan bir grup genç protesto için Kerak Kalesine çıktı. Bunun üzerine emniyet ekipleri bölgede güvenlik kordonu oluşturdu.

KRALI ÇAĞIRDILAR

Kalenin yüksek noktasına çıkan gençler, buradan canlı yayın yaparak iş bulma sorununa çözüm bulunması için Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın buraya gelmesini istedi. Protesto sırasında yirmili yaşlarda olduğu belirtilen bir genç, Kerak Kalesi'nden düşerek hayatını kaybetti. Güvenlik güçlerinin kaleden düşen gencin ölüm nedenini araştırıyor.

Hükümetten ise olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN