İstanbul'dan Lübnan'a kaçan eski Nissan CEO: Ailemi korumak için kaçtım

İstanbul'dan Lübnan'a kaçan eski Nissan CEO: Ailemi korumak için kaçtım

Nissan ve Renault'nun eski genel müdürü Carlos Ghosn, Tokyo'daki ev hapsinden kaçarak özel bir jetle İstanbul'a, daha sonra da Lübnan'a kaçmasıyla ilgili ilk kez konuştu.

Yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle görevinden alınan ve yargılanan Lübnan asıllı Brezilyalı iş insanı Carlos Ghosn yıllar sonra kamuoyunun karşısına çıktı. Bir dönem Renault ve Nissan'ın genel müdürlük görevini üstlenen Ghosn, yaptığı usulsüzlükler dolayısıyla yargılanıyordu.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Ghosn, Tokyo'da ev hapsindeyken geçen hafta içerisinde özel bir jetle Osaka'dan İstanbul'a kaçmıştı. İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda başka bir jete binerek Lübnan'a geçen Ghosn'un merakla beklenen basın toplantısı bugün düzenlendi.

"AİLEMİ KORUMAK İÇİN KAÇTIM"

Yoğun koruma personelinin de yer aldığı basın toplantısına katılan Ghosn, "Lübnanlı olmaktan gurur duyuyuroum. Benim arkamda olan tek ülke Lübnan'dı. Eğer itiraf etmezsem benim ve ailemin peşine düşeceklerini söylediler. Ailemi ve kendimi korumak için kaçtım" dedi.

"HAKKIMDAKİ İDDİALAR ASILSIZDIR"

Ghosn, "Japon yargısı sebebiyle vahşi bir şekilde ailemden ve arkadaşlarımdan koparıldım. Kaçmak aldığım en zor karardı. Hakkımdaki iddialar asılsız ve tamamen yalan. Savcılar sahte bilgileri basınla paylaştılar ve kanıtlarla oynadılar" ifadesini kullandı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN