İstikrarsızlık durdurulamıyor: 10 günde 100 sivil öldü

İstikrarsızlık durdurulamıyor: 10 günde 100 sivil öldü

Devlet otoritesinin yok denilecek kadar az olduğu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde son 10 günde yaklaşık 100 sivil yaşamını yitirdi. İstikrarsızlığın hâkim olduğu ülkede isyancı gruplar okulları ve sivil yerleşim yerlerini basarak katliamlar gerçekleştirmeye devam ediyor.

Büyük Afrika Savaşı denen ve 1998 ile 2003 yılları arasında süren savaşta hayatları sefil oaln ve yaklaşık 5 milyon insanın adeta yok olduğu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde sular durulmak bilmiyor.

Savaşın bittiği ve sözde 'barışın' hâkim olduğu zamanlarda bile anayasasını uygulamayı başaramayan Kongo'da iç çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Sadece son 10 gün içinde yaklaşık 100 sivil yaşamını yitirdi.

BM DUYURDU

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada isyancı gruplar tarafından öldürülenlerin arasında çocuk ve kadınların da olduğu bildirildi.

kongo.png

Okul ve hastanelere saldırı düzenleyen isyancıların katliamlar düzenlediği ülkede hiçbir zaman siyasi istikrar sağlanamadı.

BM'den bir yetkili tarafından "Dünyanın tecavüz başkenti" olarak tanımlanan Kongo'da bütün yasal düzenlemelere rağmen suçlara karşı ciddi bir önlem alınabilmiş değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN