İsveç Başbakanı'ndan Türkiye'ye NATO mesajı: Mutabakatın şartlarını yerine getireceğiz

İsveç Başbakanı'ndan Türkiye'ye NATO mesajı: Mutabakatın şartlarını yerine getireceğiz

Ankara'nın NATO vetosunu kaldırmasından sonra Türkiye'ye ilk iadeyi gerçekleştiren İsveç, taahhütleri yerine getireceğini bir kez daha yineledi. İsveç Başbakanı Andersson, Türkiye'yle NATO üyeliğine itirazlarla ilgili imzalanan mutabakat zaptının şartlarını yerine getireceklerini açıkladı.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Madrid'deki NATO zirvesinde Türkiye'yle imzalanan mutabakatın şartlarının yerine getirileceğini açıkladı.

Reuters haber ajansına göre, Andersson bugün düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İsveç Başbakanı "Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine itirazlarının üstesinden gelmek için Ankara ile üzerinde anlaşılan mutabakat zaptı şartlarının yerine getirileceğini" ifade etti.

İsveç'in dolandırıcılık suçlamasıyla 14 yıl 7 ay hapis cezası olan Okan Kale’yi iade etme kararıyla ilgili de konuşan Andersson, söz konusu kararın "İsveç ve uluslararası hukuka göre verildiğini" belirtti.

İlk iade için de karar verilmişti

Öte yandan geçtiğimiz hafta İsveç, Türkiye'nin dolandırıcılık suçundan kırmızı bültenle aradığı bir kişiyi iade etme kararı almıştı. Türkiye İsveç'ten NATO üyeliğine başvurmalarına 'evet' deme karşılığında bazı isimlerin Türkiye'ye iade edilmesini istemişti. Alınan iade kararı bu süreçte bir ilk olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN