İtalya Başbakanı Draghi Ankara’ya geliyor: Kritik görüşme Temmuz'da

İtalya Başbakanı Draghi Ankara’ya geliyor: Kritik görüşme Temmuz'da

İtalya Başbakanı Draghi, Temmuz'da Türkiye'ye geleceğini duyurarak "Temmuz ayı başında ikili zirve için Ankara’da olacağım. Zirvede Ukrayna’daki savaş çerçevesinde müzakereler ve ikili ilişkileri ele alacağız" açıklamasında bulundu.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, İtalyan Senatosunda güncel gelişmeleri değerlendirdi. Ukrayna-Rusya arasında ciddi müzakerelerin acil ateşkes çağrısında bulunan Başbakan Draghi, İtalya’nın silah tedarikini dışlamadan Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Ukrayna’ya saldırıların başladığı 24 Şubat’tan bu yana Rusya’ya karşı sert tavır sergileyen Draghi, ekonomik yaptırımlar yoluyla baskıyı sürdürmenin önemli olduğunu söyleyerek, "Moskova’yı müzakere masasına getirmek zorundayız. İnsani krizin daha da kötüye gitmesini önlemek ve müzakereleri yeniden başlatmak için bir an önce ateşkes sağlamalıyız" dedi. Draghi, "İtalya, Rus işgalini püskürtme mücadelesinde Ukrayna hükümetini desteklemeye devam edecek. Bunu Avrupalı ortaklarımızla yakın koordinasyon içinde yapacağız" diye devam etti.

'TEMMUZ BAŞINDA TÜRKİYE'YE GİDECEĞİM'

İtalya Başbakanı Draghi, İtalya ile Türkiye arasında 10 yıldır liderler zirvesi yapılmadığını işaret ederek, "Temmuz ayı başında ikili zirve için Ankara’da olacağım. Zirvede Ukrayna’daki savaş çerçevesinde müzakereler ve ikili ilişkileri ele alacağız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN