İtalya'dan Erdoğan'ın restine cevap: AB, mülteci şantajına boyun eğmemeli

İtalya'dan Erdoğan'ın restine cevap: AB, mülteci şantajına boyun eğmemeli

Barış Pınarı Harekatı'nı eleştiren AB'ye "Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz" diyerek seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İtalya'dan tepki geldi: AB bu şantajı kabul edemez. Türkiye’nin Suriyeli mültecileri ağırlama çabası, bizim kabul edemeyeceğimiz ve derhal son bulması gereken bir askeri girişim için şantaj unsuruna dönüşemez.

Barış Pınarı Harekatı'na karşı Avrupa Birliği'nden (AB) gelen tepkileri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'mültecileri geri gönderme' restine İtalya’dan cevap geldi.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, AB'nin Türkiye'nin 'şantajına' boyun eğmemesi gerektiğini belirtti.

Gazetecilere açıklama yapan Conte "AB bu şantajı kabul edemez. Türkiye’nin Suriyeli mültecileri ağırlama çabası, bizim kabul edemeyeceğimiz ve derhal son bulması gereken bir askeri girişim için şantaj unsuruna dönüşemez" dedi.

NE OLMUŞTU?

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama yapan Erdoğan "Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN