İtalyan lider Türk karşıtlığında zirve yaptı

İtalyan lider Türk karşıtlığında zirve yaptı

Aşırı sağcı Lega (Lig) partisi başkanı Matteo Salvini içinde Türk fındığı olduğu icin artık Nutella yemeyeceğini açıkladı.

KARAR/ALMANYA

Avrupa’da yaygınlaşın popülizm ve Türk karşıtlığı traji komik boyutlar kazanmaya başladı. İtalya’nın aşırı sağcı Lega Partisi Genel Başkanı Matteo Salvini, Ravenna kentindeki bir siyasi mitingde aartık Nutella yemeyeceğini beyan ederek “Nutella’nın Türk fındıkları kullandığını keşfettim. Ben İtalyan ürünleri kullanan işletmeleri destkelemek istiyorum“ şeklinde konuştu.

TÜRK DÜŞMANLIĞI ÜZERİNDEN DESTEK TOPLAMA ÇABASI

Avrupa’da ciddi anlamda Türk nüfusu bulunmamasına rağmen aşarı sağcı Salvini’nin Türk fındığı üzerinden oy peşinde koşması, Türk karşıtlığının Avrupa’da ulaştığı boyutları da gözler önüne seriyor. Aşırı sağcı İtalyan politikacı, İtalya yemeği yemek ve İtalyan çiftçilerin desteklemek gibi popülist mesajlarını bile Türk kavramı üzerinden vererek, destek toplama peşinde.

Eylül başına kadar İtalya İçişleri Bakanı olarak da görev yapan Salvini, İtalya’da yapılacak yeni seçimlerde tekrar iktidara dahil olmayı hedefliyor. Kamuoyu yoklamalarına göre Lig Partisi şu an en güçlü olan parti. Salvini’nin Türk fındıkları ile seçim kampanyası yaptığı Revenna’da ocak sonu yerel seçimler olacak.

FERRERO'DAN AÇIKLAMA YOK

Salvini’nin fındık atağından sonra Nutella üreticisi Ferrero henüz bir açıklamada bulunmadı. İtalya medyası ülkedeki fındık ihtiyaçının İtalyan fındıkları ile karşılanmasının mümkün olmadığını söylüyor. Dünya Beslenme Örgütü FAO verilerini göre Türkiye dünyanın en büyük fındık ihracatcısı.

Öte yandan Reuters tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanana bir haberde Ferrero’nun Türk fındığına bağımlı kalmamak için Kanada, Avustralya, ABD’in New Jersey Eyaleti, Şili ve Güney Afrika gibi ülkelerde fındık üretimi projelerine destek verdiği bildirilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN