'İtalyan Robinson Crusoe' pes etti! Adasından ayrılıyor

'İtalyan Robinson Crusoe' pes etti! Adasından ayrılıyor

İtalya'da bir ıssız adada tek başına yaşayan ‘Robinson Crusoe’ lakaplı Mauro Morandi, yıllardır sürdürdüğü mücadelesine son vereceğini ve adadan ayrılacağını duyurdu.

Sardinya'ya bağlı Budelli adasında 32 yıldır tek başına yaşayan Morandi, yetkililerin kendisini adadan çıkarma çabalarına yıllardır direniyordu. "Budellili Robinson Crusoe" olarak anılan Morandi, dün Facebook'ta yayımladığı mesajında pes ettiğini söyledi.

"20 YILDIR MÜCADELE VERİYORUM"

Adada çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşarak ününü İtalya dışına taşıyan, hakkında belgeseller yapılan 81 yaşındaki Morandi dünkü mesajında şunları söyledi:

"Yaklaşık 20 yıldır beni buradan göndermek isteyenlere karşı mücadele veriyorum. Ama artık bıktım, gideceğim. Budelli'nin gelecekte de benim 32 yıldır yaptığım gibi korunmasını umuyorum."

ADAYI TESADÜFEN KEŞFETTİ 

Morandi, 1989'da çıktığı bir yolculukta katamaranı bozulunca tesadüfen Budelli adasını keşfetti. Modena'da beden eğitimi öğretmenliği yaparken şehir hayatını terk edip Polinezya adalarına yerleşmek için çıktığı yolculuğu, Budelli adasında son buldu. 

mauro-morandi2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN