Japon turist Everest'te hayatını kaybetti

Japon turist Everest'te hayatını kaybetti

Asya ülkesi Nepal'de, bir Japon turist Everest ana kampı yakınlarında yüksek irtifa hastalığından yaşamını yitirdi.

Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan habere göre, Himalaya Dağları çevresinde dağ yürüyüşü yapan 63 yaşındaki Hiroyuki Yoshizaki, Everest Dağı ana kampı yakınındaki bir otelde yüksek irtifa koşullarına bağlı solunum komplikasyonları nedeniyle hayatını kaybetti.

Solukhumbu vilayeti polis yetkilisi Rabin Karki, Japon turistin salı günü gündüz saatlerinde 5 bin 180 metre yükseklikteki otele geldiğini, yüksek irtifa hastalığı belirtileri gösteren Yoshizaki'ye otel çalışanlarının oksijen takviyesi yaptığını ancak durumu kötüleşen adamın öldüğünü belirtti.

YÜKSEK İRTİFA HASTALIĞI NEDİR?

"Akut dağ hastalığı" olarak da bilinen yüksek irtifa hastalığı, yüksek irtifada havadaki oksijen oranının düşmesine bağlı olarak vücutta ortaya çıkan rahatsızlıkları tanımlamak için kullanılıyor. Solumun yetmezliği, mide bulantısı ve baş ağrısı gibi semptomlarla ortaya çıkan rahatsızlık akut halde akciğer ve beyinde ödemler oluşmasına yol açabiliyor.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN