Japonya Başbakanı Abe'den 'değişim' sözü

Japonya Başbakanı Abe'den 'değişim' sözü

Japonya Başbakanı Abe Şinzo, yeni parlamento döneminin açılışındaki konuşmasında, Japonya anayasasında ve sosyal güvenlik sisteminde değişikliğe gitme sözü verdi.

Kyodo ajansının haberine göre, Abe Şinzo, yeni parlamento döneminin açılışında yaptığı politika konuşmasında, Japonya anayasasında ve sosyal güvenlik sisteminde değişiklik yapma kararlılığını yineleyerek, "Ülkemizi yeniden şekillendirmek için sosyal güvenliği geliştireceğim ve diğer cesur reformları yapacağım. Reiwa döneminin başlaması, yaklaşan Olimpiyatlar ve Engelli Olimpiyatları ve onların verdiği moralle harekete geçme zamanı." ifadelerini kullandı.

KİM İLE ÖN KOŞULSUZ GÖRÜŞME

Abe, Japonya'nın komşularıyla diplomasi arayışını sürdüreceğine, Güney Kore ile savaş döneminde zorla çalıştırılanlara tazminat konusunda yaşanan soruna eğilinmesi gerektiğine işaret ederek, kaçırılan Japon vatandaşları konusunda da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile "ön koşulsuz" yüz yüze görüşme yapmakta kararlı olduğunun altını çizdi.

Japonya Başbakanı, "Çin ile de yeni dönemde olgun ilişkiler tesis etme" arzusunu dile getirdi.

ABD İLE YAKIN İŞ BİRLİĞİ

Abe, Japonya'nın potansiyel tehditlerden korunmak için bir uzay birimi kuracağını ve bu birimin ABD ile yakın iş birliği yapacağını bildirdi.

Japonya'nın uydularına yönelik müdahaleye ve siber tehditlere karşı kendisini savunması gerektiğine dikkati çeken Abe, birimin nisanda göreve başlayacağını kaydetti.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN