Japonya'dan Ukrayna'ya 15 tonluk gıda ve ilaç yardımı

Japonya'dan Ukrayna'ya 15 tonluk gıda ve ilaç yardımı

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Rus işgali altındaki Ukrayna'ya 15 tonluk gıda ve ilaç yardımı yapacaklarını duyurdu. Kişida ayrıca, Ukrayna hükümetinin talebi doğrultusunda, Japonya'nın bu ülkeye yönelik kredi teklifini 100 milyon dolardan 300 milyon dolara yükselttiklerini belirtti.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Ukrayna'ya 15 tonluk gıda ve ilaç yardımında bulunacaklarını açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüşen Kişida, ülkesinin Ukrayna'ya yönelik yeni yardım ve desteklerini duyurdu.

Görüşmede Kişida, konserve ekmek, balık ve süt tozu gibi gıda ile tıbbi ilaçların yer alacağı 15 tonluk yardımının Ukrayna'ya gönderileceğini belirtti. Kişida ayrıca, Ukrayna hükümetinin talebi doğrultusunda, Japonya'nın bu ülkeye yönelik kredi teklifini 100 milyon dolardan 300 milyon dolara yükselttiklerini aktardı.

Yardım kapsamında dron ve kimyasal saldırılardan koruyacak maske dahil Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) ekipmanlarının da Ukrayna'ya gönderileceği belirtildi.

40 dakika süren görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kişida, uluslararası düzenin korunması için "Japonya'nın G-7 ile dayanışma halinde aktif diplomasi yürüteceğini" söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN