Joe Biden yeniden aday olacak mı?

Joe Biden yeniden aday olacak mı?

2020'de ABD Başkanlığı'na seçilen Joe Biden göreve geldiği günden beri ilerleyen yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde. ABD ve dünya kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri Biden'ın bir dönem daha başkanlığa aday olup olmayacağı. Beyaz Saray gündemin bu en çok konuşulan sorusuna cevap verdi. Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, başkanın yeniden aday olup olmayacağı sorusuna "Olacak, şu için niyeti bu yönde" sözleriyle yanıt verdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın görevde olduğu bir yıllık süre, basının önündeki durumu, sağlığıyla ilgili spekülasyonlar ve kendisine duyulan güvenin ve verilen desteğin daha seçilir seçilmez başlayan düşüş eğilimi sadece ülkede değil dünya çapında tartışma konusu haline geldi.

ABD çapında yapılan anketlerdeki son duruma göre Joe Biden'a destek yüzde 40'lara kadar geriledi. Geleceğin başkanı gözüyle bakılan yardımcısı Kamala Harris için de durum farklı değil: Harris'e verilen destek de yüzde 28'e düştü.

Geçen hafta sağlık kontrolünden geçen ve narkoz altında kolonoskopi uygulandığı için görev yetkilerini bir süreliğine Harris'e devreden Biden'ın ilerleyen yaşı, sağlık durumu ve anketlerde alınan kötü sonuçlara rağmen yeniden aday olup olmayacağı konusu da bir kez daha tartışılmaya başlandı.

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, konu hakkında yaptığı açıklamayla tartışmalara son noktayı koydu. Biden Air Force One uçağıyla North Carolina'daki askeri birlikler için düzenlenen Şükran Günü etkinliğine giderken Beyaz Saray'da bir açıklama yapan Psaki, başkanın yeniden aday olup olmayacağı sorusuna "Olacak, şu için niyeti bu yönde" sözleriyle cevap verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN