Johnson: Zelenskiy'i ağırlamaktan onur duyarım

Johnson: Zelenskiy'i ağırlamaktan onur duyarım

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, G7 zirvesi için gittiği Almanya'da basına yaptığı açıklamada "Zelenskiy'in Ukrayna'yı terk etmesi gerekirse ağırlamaktan onur duyacağını" söyledi.

Almanya'da Bavyera Alpleri bölgesindeki Krün'de yapılan G7 Zirvesi'ne katılan ülke liderlerinden Ukrayna krizine ilişkin açıklamalar yapılıyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in "Savaşta zarar gören ülkesinden ayrılması gerektiğini hissederse resmi ziyaret olarak ağırlamaktan onur duyacağını" söyledi. Johnson, "Ukrayna için şu anda en önemlisi, G7'de birlik olmaya devam etmemiz" dedi.

ITV News kanalına konuşan Johnson, "Vladimir Zelenskiy'in korkunç bir dönemde ülkesine ve dünya kamuoyuna liderlik etme konusunda kesinlikle harika bir iş çıkardığını düşünüyorum. Eğer Ukrayna'dan ayrılması mantıklı olursa, o zaman açıkçası Birleşik Krallık onu ağırlamaktan onur duyacaktır" dedi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Zelenskiy'in zirveye video konferans yönemiyle bağlanması ve daha fazla hava savunma desteği talep etmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN