Kanada'ya ABD'den gelen 'tabancalı' dron

Kanada'ya ABD'den gelen 'tabancalı' dron

Kanada polisi, komşusu ABD'den gelen bir dronu durdurdu. Yapılan incelemelerde söz konusu dronda 11 adet tabanca bulundu.

Kanada'nın Ontario kentinde polis, alışveriş poşeti içinde 11 adet tabanca bulunan bir dronu durdurdu.

ABD'den geldiği tespit edilen drona el koyan polis memurları olayla ilgili soruşturma başlattı.

AĞACA TAKILDI

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Ontario Eyalet Polisi memurları, Detroit'e yaklaşık 100 kilometre mesafedeki küçük Port Lambton köyünün yakınlarında 11 tabanca taşıyan bir drone'un ağaca takılmasıyla tehlikeyi sezdi.

Ontario Eyalet Polisi'nin Batı Bölgesi'nin hesabından salı günü atılan tweette, "Yasadışı silahlar Kanada'daki suçluların eline nasıl ulaşıyor? Yakın tarihte [polis] yasak silahların Birleşik Devletler'den getirilmesinde drone kullanıldığını tespit etti" ifadelerini kullandı.

"BAHÇEMİZDE BİRİNİ GÖRMÜŞ"

Silisyum karbür çarklı dronun ve seri numarası eksik olan ateşli silahların fotoğrafını paylaşan yetkililer, metal karabinalarla ve izolasyon bandıyla drona bağlanan poşetin de görüntülerini yayınladı.

Poşetin takılı kalmış olarak bulunduğu mülkün sahibi Christine Ackwood, CTV News'e yaptığı açıklamada "Komşumuz gecenin bir yarısı bahçemizde birini görmüş ve bu adam bir uzaktan kumanda tutuyormuş" dedi.

TATİLDEYKEN ÖĞRENDİLER

Ackwood, komşusunun bahçedeki yabancıyı "ürküttüğünü" ve yabancının da drone'un kontrolünü kaybettikten sonra aracı arka bahçelerindeki ağaçlara çarptığını ekledi. Daha sonraysa drone'un pilotu onu bekleyen bir araca atlayarak kaçmış.

Ackwood ailesi, Las Vegas'a tatile gittiklerini ve olayı ancak polis kendileriyle temasa geçtikten sonra öğrendiklerini söyledi.

"POLİS BİZE BUNDAN BAHSETMEDİ"

Jeremy Ackwood, "Bunu daha önce de yapıp yapmadıklarından emin değildik. Polis bize bundan hiç bahsetmedi ama uzakta olduğumuzu bilip bilmedikleri, bunu fark edip etmedikleri bizi biraz meraklandırdı" dedi.

Haberlere göre yetkililer, dronun ABD'nin Michigan eyaletinden çıkarak St. Clair Nehri'ni geçtiğinden şüpheleniyor.

Yasaklar nedeniyle ateşli silahlar, yetkilileri atlatmak için genelde kamyonlar ve binek araçlarıyla karayolundan Kanada'ya sokuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN