Kara Cuma'da tarihi düşüş

Kara Cuma'da tarihi düşüş

ABD'liler mağazaların özel indirim getirdiği bu yılki Kara Cuma'da koronavirüse rağmen online alışveriş yapmak yerine doğrudan alışverişi tercih etti. Bu yıl ilk kez online satışlar geriledi.

Şükran Günü'nü takip eden Cuma gününe özel ve Kara Cuma olarak bilinen özel indirim günü ABD dışına çıkarak birçok ülkede gelenek haline geldi. Ancak, bu yılki Kara Cuma'da online alışverişler ABD'de tarihi düşüş yaşadı.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre ülkenin en popüler perakende mağazalarındaki işlemleri takip eden ve veri analizleri yapan Adobe Analytics’e göre, Kara Cuma’da online satışlar geriledi.

ABD’de bazı mağazalar, müşterileri için online tatil alışverişlerini Eylül ayında başlatmıştı. Bunda, mağazaların tedarik zincirinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle yıl sonu ürünlerini süratle yenileyememelerinin de etkisi oldu.

Amerikalılar Kara Cuma sırasında toplam 8,9 milyar dolar civarında online harcama yaptı. 2020’de bu rakam 9 milyar dolardı. Adobe, Şükran Günü’nde de online harcamaların 5,1 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Birçok perakendeci geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, personel eksikliği ve koronavirüs pandemisi gibi sebeplerle Şükran Günü’nde fiziki mağazalarını kapattı ve ertesi gün açtı. Müşterilerin mağazalardan doğrudan alışveriş yapma oranı geçen yıla göre yüzde 47,5 oranında artarken, 2019’a göreyse yüzde 28,3 oranında geriledi. Bu veriler, Sensormatic Solutions şirketi tarafından paylaşıldı.

Pandeminin etkisiyle büyüyen küresel tedarik zinciri krizi de alışveriş yoğunluğunun düşük olmasının nedenleri arasında görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN