Kazakistan'daki Suriye görüşmelerinin 12. turu gerçekleşiyor

Kazakistan'daki Suriye görüşmelerinin 12. turu gerçekleşiyor

Türkiye, Rusya ve İran arasında Astana sürecinin devamı niteliğinde olan Kazakistan Nursultan'daki Suriye görüşmelerinin 12.si gerçekleşiyor.

Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Suriye görüşmeleri devam ediyor. Daha önce Astana'da yapılan görüşmelerin 12. oturumu Nursultan'da yapılıyor. Oturuma Türkiye'den Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önak Katılıyor.

Kazakistan’ın başkenti Nursultan’daki Ritz Carlton otelde Rusya, Türkiye ve İran’dan heyetlerin katılımıyla ikili ve üçlü görüşmeler gerçekleştiriliyor.

BM ÖZEL TEMSİLCİSİ İLK DEFA KATILIYOR

Görüşmelerde Şam, Suriyeli silahlı muhaliflerin temsilcilerinin yanı sıra göreve gelişinin ardından ilk kez Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen’in temsilcileri bulunuyor.

Oturumda Türkiye heyetine Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, İran heyetine de Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Askar Haci başkanlık ediyor.

ÜRDÜN GÖZLEMCİ OLARAK KATILDI

Suriye görüşlerinde Ürdün temsilcileri de gözlemci olarak yerini aldı.

12. Suriye oturumunun yarın sona ermesi planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN