KDC'de ayrılıkçılar 13 sivili öldürdü

KDC'de ayrılıkçılar 13 sivili öldürdü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ugandalı ayrılıkçılar, 13 sivili öldürdü. Son saldırı ile KDC ordusunun ayrılıkçılara karşı 1 Kasım'da başlattığı operasyon sonrası en az 123 sivil, ayrılıkçıların misilleme saldırılarında yaşamını yitirmiş oldu.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) Beni kentinde Ugandalı ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri'nin (ADF) saldırısında 13 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel basındaki haberlere göre, ayrılıkçılar Oicha bölgesinin 10 kilometre güneybatısındaki Kukutama, Aveyi ve Kazaroho köylerine saldırı düzenledi.

Sivil toplum kuruluşu Barış, Demokrasi ve İnsan Haklarını Teşvik Çalışmaları Merkezi, saldırıda çoğu bıçakla 13 sivilin öldürüldüğünü belirtildi.

Son saldırı ile KDC ordusunun ayrılıkçılara karşı 1 Kasım'da başlattığı operasyon sonrası en az 123 sivil, ayrılıkçıların misilleme saldırılarında yaşamını yitirmiş oldu.

DAKAR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN