Kerç Boğazı'nda gerginlik! Ukrayna, Rus tankerini alıkoydu

Kerç Boğazı'nda gerginlik! Ukrayna, Rus tankerini alıkoydu

Ukrayna, Kerç Boğazı'nda 'savaş gemilerinin geçişini engellediği' gerekçesiyle Rus tankerini alıkoydu. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin "Gelişmenin detaylarını inceliyoruz. Eğer Ruslar esir alındıysa bunun ivedi sonuçları olacaktır" açıklaması yapıldı.

Ukrayna, Kerç Boğazı'nda 'savaş gemilerinin geçişini engellediği' gerekçesiyle Rus tankerini alıkoydu. 

Ukrayna Güvenlik Hizmetinden yapılan açıklamada, Ukrayna güçlerinin, Rusya'ya ait "Neyma" tankerini alıkoyduğu bildirildi.

Açıklamada, tankerin, Ukrayna savaş gemilerinin Kerç Boğazı'nda geçişini engellediği kaydedildi. 

RUSYA: BUNUN İVEDİ SONUÇLARI OLACAK

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin "Gelişmenin detaylarını inceliyoruz. Eğer Ruslar esir alındıysa bunun ivedi sonuçları olacaktır" açıklaması yapıldı. Rus haber ajansı TASS’a konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Ukrayna’nın Kerç Boğazı'nda "savaş gemilerinin geçişini engellediği" gerekçesiyle Rus tankerini alıkoymasını değerlendirdi.

Konuyu incelediklerini belirten yetkili "Gelişmenin detaylarını inceliyoruz. Eğer Ruslar esir alındıysa, bu uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendirilir ve bunun ivedi sonuçları olacaktır" şeklinde konuştu.

8 ay önce de Kerç'te ABD ile Rusya arasında savaş gemileri karşı karşıya gelmiş ve büyük bir krizin eşiğinden dönülmüştü.

AB'DEN RUSYA'YA KERÇ BOĞAZI YAPTIRIMI

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle sekiz Rus yetkiliyi yaptırım listesine ekledi.

AB Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, sekiz Rus yetkiliye yönelik yaptırım kararının Kerç Boğazı ve Azak Denizi'nde Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal ederek gerginliği artırmasından dolayı alındığı belirtildi.

Seyahat yasağı ve mal varlığı dondurulmasını kapsayan yaptırımlar, 15 Eylül 2019'a kadar geçerli olacak. AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırım listesinde hali hazırda 170 kişi ve 44 kurum bulunuyor.

AB, Rusya'ya ekonomik yaptırımlar kararını ilk olarak Moskova'nın 2014'de Kırım Özerk Cumhuriyetini ve Sivastopol şehrini yasa dışı ilhak etmesinin ardından almıştı.

 

KİEV/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN