Kim Jong-un: Güney Kore'yi gangsterler yönetiyor

Kim Jong-un: Güney Kore'yi gangsterler yönetiyor

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Seul yönetimini "gangster" olmakla suçladı. ABD ve Güney Kore'ye "nükleer caydırıcılığı harekete geçirme" uyarısında bulundu.

Kim Jong-un, Kore Savaşı'nın sona ermesinin 69. yılı anma töreninde yaptığı konuşmada, ABD ve Güney Kore'ye "nükleer caydırıcılığı harekete geçirmeye hazır olduğu" konusunda uyarıda bulundu. Kim Jong-un, "Nükleer savaş caydırıcılığını doğru ve hızlı bir şekilde harekete geçirmeye hazırız" dedi.

AFP'nin Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'ndan (KCNA) aktardığına göre, Konuşmasında, Güney Kore'de mayıs ayında göreve başlayan yeni Devlet Başkanı'na da tepki gösteren Kim Jong-un, "Yoon Suk-yeol liderliğindeki Güney hükümeti gangsterler tarafından yönetiliyor" dedi. Kim Jong-un, Kuzey Kore'ye saldırı olasılığı halinde "Böyle tehlikeli bir girişim derhal cezalandırılacak ve Yoon Suk-yeol hükümeti ve ordusu yok edilecek" ifadelerini kullandı.

ABD'nin 2019'dan bu yana ilk kez bu hafta Güney Kore açıklarında Apache helikopterleriyle yangın tatbikatı düzenlemesi Kuzey Kore'nin tepkisini çekmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN