Kırım Tatarları lideri Kırımoğlu, Ukraynalı komutanlarla sınırda

Kırım Tatarları lideri Kırımoğlu, Ukraynalı komutanlarla sınırda

Kırım Tatarları lideri Mustafa Kırımoğlu, Ukrayna ana karası ile Kırım'ı ayıran idari sınır bölgesinde bulunan 'Kalancak'ta, Ukraynalı komutanlar ve ABD'li yetkililer bir araya geldi.

Kırım Tatarları lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna ana karası ile Kırım'ı ayıran idari sınır bölgesinde bulunan 'Kalancak'ta bir dizi incelemeler yaptı.

Ukrayna Donanma Günü vesilesiyle Odessa'da bulunan askeri heyet özel bir helikopter ile bölgeye hareket etti. Ukraynalı komutanlar ve Amerika Birleşik Devletleri Kiev Büyükelçisi William Taylor ile Odesa- Herson arasındaki bulunan Kalancak bölgesine giden Kırımoğlu, bölgenin sosyal ve tarihi dokusu üzerine heyet üyeleri ile bir görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmeye ilişkin Amerika Birleşik Devletleri Kiev Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada "Bugün Ukrayna Kırım İdari Sınır Hattında Büyükelçi Taylor, Milli Güvenlik Komitesi Başkanı, Ukrayna Gizli Servisi Müsteşarı, Ukraynalı Kuvvet Komutanları ve Kırım Tatar Toplumu Lideri ile incelemelerde bulundu" ifadesine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN