Kırım Tatarları liderinin Ukrayna parlamentosuna girişi kesinleşti

Kırım Tatarları liderinin Ukrayna parlamentosuna girişi kesinleşti

Ukrayna'da yapılan seçimlerde Kırım Tatarları da parlamentoya girmeye hak kazandı.

Ukrayna'da dün gerçekleşen milletvekili seçimlerinde farklı partilerden milletvekili adayı olan Kırım Tatarları da Ukrayna Merkez Seçim Komisyonun açıkladığı sonuçlara göre parlamentoya giriyor.

Mevcut oy oranlarına göre, eski Devlet Başkanı Poroşenko'nun partisi Avrupa Dayanışması'ndan aday olan Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz milletvekili oluyor.

Barajı geçen Ses Partisi'nden aday olan Kırımoğlu'nun danışmanı Rüstem Ümerov'un da milletvekili olma şansı devam ediyor.

ZELENSKİY PARLAMENTOYU FESHETMİŞTİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, göreve geldikten hemen sonra 8. Dönem Ukrayna Parlamentosunu fesheden ve 21 Temmuz'da erken parlamento seçimi yapılmasını öngören kararname imzalamıştı.

Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu, 21 Temmuz 2019’da düzenlenen Ukrayna Parlamento seçimleri için yurt dışındaki sandıklarda kullanılan oyların hepsini hesapladı.

Açıklanan verilere göre Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun Avrupa Dayanışması Partisi yurt dışındaki sandıklarda en çok oy alan parti oldu.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN