Kızının kılığına girip okulun güvenliğini test etti

Kızının kılığına girip okulun güvenliğini test etti

Amerika'nın Teksas eyaletinde 13 yaşındaki kızının kılığına girip okuluna giden ve tüm gün derslere giren Casey Garcia, gözaltına alındı. Garcia, okulun ne kadar güvenli olduğunu test etmek için böyle bir şey yaptığını söyledi.

Okullara yönelik silahlı saldırıların sık yaşandığı ABD'de Casey Garcia isimli 30 yaşındaki kadın, kızının gittiği okulun 'ne kadar güvenli olduğunu test edeceğini' söyleyerek YouTube'da bir video paylaştı.

San Elizario şehrinde, 13 yaşındaki kızının kılığına girip okula giden Garcia, tüm gün boyunca derslere girdi, kantinde vakit geçirdi ve hatta öğretmenlerle konuştu.

Uzun süre kimse kendisinden şüphelenmese de günün sonunda okul yöneticilerinin dikkati ile fark edilen Garcia, gözaltına alındı.

abd-okul-foto.jpg

PARA CEZASIYLA SERBEST BIRAKILDI

'Devlet kayıtlarını yanıltma ve yetkisi olmayan alana izinsiz girme' suçlamaları yöneltilen kadın 7 bin 908 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

Garcia, daha sonra paylaştığı videolarda ise okulların ne kadar güvensiz olduğunu kanıtladığını söyledi. "Olayın bu kadar ileri gidebileceğini düşünmemiştim" diyen Garcia, "Okullarda kesinlikle daha sıkı güvenlik şartlarına ihtiyacımız var. Bu çocuklarımızın güvenliği ile ilgili. Yapmaya çalıştığım şey başka bir silahlı saldırının engellenmesini sağlamak" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN