KKTC Başbakanı Tatar'dan dikkat çeken çıkış: Tek yol federasyon değil

KKTC Başbakanı Tatar'dan dikkat çeken çıkış: Tek yol federasyon değil

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Almanya'da 3'lü görüşme öncesi Başbakan Tatar ile bir araya geldi. 3'lü gayri resmi toplantıdan beklenti yaratılmaması gerektiğini belirten Tatar "Artık Kıbrıs konusuna farklı bir pencereden bakılmalı, tek yol federasyon değil, alternatif teklifler de masada olmalı. 50 yıldır aynı yolda aynı meseleleri tartışmaktan usandık" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Almanya'da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile yapacağı 3'lü görüşme öncesinde, KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla bir araya geldi.

Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Cumhurbaşkanlığı'nda yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı ve Demokrat Partiyi temsilen Milletvekili Serdar Denktaş basına açıklamalarda bulundu. 

"TOPLANTIYI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Başbakan Tatar, Cumhurbaşkanı Akıncı ile durum değerlendirmesinde bulunduklarını, üçlü gayri resmi toplantıdan beklenti yaratılmaması gerektiğini söyledi. Toplantıyı yakından takip edeceklerini vurgulayan Tatar, siyasi eşitlik konusunun nasıl yorumlanacağına ilişkin sıkıntı bulunduğunu dile getirdi.

Tatar, federal bir çözümün mümkün olamayacağının görüldüğüne dikkati çekerek, geçmişte varılan mutabakatlarla ilgili endişeleri olduğunu kaydetti.

"TEK YOK FEDERASYON DEĞİL"

Kıbrıs'ın artık genel çerçevede ele alınması, doğal gaz konusu ve bölgedeki gelişmelerin de içine katılarak farklı boyuttan değerlendirilmesi gerektiğini belirten Tatar, "Artık Kıbrıs konusuna farklı bir pencereden bakılmalı, tek yol federasyon değil, alternatif teklifler de masada olmalı. 50 yıldır aynı yolda aynı meseleleri tartışmaktan usandık." diye konuştu.

Tatar, Kıbrıs Türk halkı kendi geleceğini kurgularken, garantör ülke Türkiye'nin de olayın merkezinde bulunması gerektiğini ifade etti.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN