KKTC'de akaryakıt krizi

KKTC'de akaryakıt krizi

KKTC'de 2 akaryakıt firması pompa fiyatlarına talep ettikleri zammın yapılmaması nedeniyle benzin istasyonlarına yakıt akışını kesti. Ülkede kaosa neden olan karar nedeniyle bazı istasyonlar kepek kapattı.

KKTC'de akaryakıt sağlayan 2 firma dövizdeki artış nedeniyle pompa fiyatına en 1 TL zam yapılmasını istedi. Ancak Kuzey Kıbrıs'ta koalisyon hükümetinin istifasıyla oluşan siyesi boşluktan dolayı muhatap bulamadı. Bu şekilde KKTC'de yeni bir kaosun fitili ateşlendi. 2 firma, benzin istasyonlarına yakıt akışını kesti.

Bu karar ülkede krize neden oldu ve yakıt almak isteyen araç sahipleri benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı istasyonlar yakıtları kalmadığı için kepenk kapattı, bazıları ise yakıt satışını sınırlandırdı.

'STOKLAR BİTİNCE KEPENK KAPATACAĞIZ'

Yakıt istasyonu sahibi Mehmet Tel, asıl sorunun ana firmaların benzin istasyonlarına yakıt vermemesi olduğunu ifade ederek, “Sebebi ise ana bayilerinin ekonomik olarak kendi primlerinin yükselmesini istemesidir. Hükümete baskı yapmak amacı ile kendileri böyle bir karar aldı ve yakıt vermeyi durdurdu. Elimizdeki mevcut yakıt stokları bitinceye kadar vereceğiz ve stoklar tükenince kepenk kapatacağız” dedi.

'50 YAŞINA GELDİK BU DURUMU DA GÖRDÜK'

Dövizlerin artmasıyla, alınan kararların halka yansıdığını dile getiren Tarkan Bay, “İnsanlar perişan olur. Bunları en büyük sebebi yetkililerin davranışından dolayıdır. Bir önlem alamayan siyasiler bizi bu duruma düşürdü. 50 yaşına geldik bu durumu da gördük” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN