Kongo'da altın madenine saldırdılar, onlarca işçiyi katlettiler

Kongo'da altın madenine saldırdılar, onlarca işçiyi katlettiler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin İturi eyaletindeki bir altın madenine saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda en az 50 kişinin öldürüldüğü belirlenirken, eyalet yetkilisi bu durumu bir katliam olarak nitelendirdi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Ituri eyaletinde Mambilidei kasabasında Kongo Kalkınma Kooperatifi (CODECO) üyeleri tarafından altın madenine saldırı düzenlendi.

Saldırıda 47 kişi hayatını kaybederken, Ituri Eyaleti Sivil Toplum Grupları Koordinatörü Jean Bosco saldırının ardından yaptığı açıklamasında, "En az 50 sivil öldürüldü. Evler ateşe verildi. CODECO milisleri katliam yaptı" dedi.

KUŞATMA DURUMU İLAN EDİLMİŞTİ

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisine göre, CODECO 2021’de 400’den fazla insanı öldürmüş, Ituri’de ve komşu Kuzey Kivu eyaletinde meydana gelen saldırılar nedeniyle hükümet, Mayıs 2021’de her iki şehirde kuşatma durumu ilan etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN