Kongo'da Ugandalı ayrılıkçıların saldırısında 10 kişi öldü

Kongo'da Ugandalı ayrılıkçıların saldırısında 10 kişi öldü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, Ugandalı ayrılıkçı grupların saldırılarında 10 kişi hayatını kaybetti. Saldırılar sonrası ordu, operasyon başlattı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki Kuzey Kivu eyaletinde Ugandalı ayrılıkçı grupların saldırılarında 10 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Yerel basındaki haberlere göre, Ugandalı ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri (ADF), Beni kentine bağlı Kilhewa beldesine saldırı düzenledi.

Belde halkına yönelik saldırıya, bölgedeki askerler karşılık verdi. Saldırıda 9 sivil, 1 asker yaşamını yitirdi.

Ordu, saldırının ardından bölgede operasyon başlattı.

NE OLMUŞTU?

Uganda'da 33 yıldır iktidarda bulunan Yoveri Museveni rejimine karşı 1995'te kurulan ADF, ülkesinden sürüldüğünden bu yana KDC'nin Kuzey Kivu eyaletinde faaliyet gösteriyor. ADF, Ekim 2014'ten bu yana Beni kentinde çok sayıda saldırı düzenledi.

KDC'nin Ruanda, Uganda ve Burundi ile sınırı bulunan doğusu, 20 yıldır doğal kaynakların kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırıları ve çatışmalarına sahne oluyor.

DAKAR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN