Köpek zannedip eve aldılar, çakal çıktı

Köpek zannedip eve aldılar, çakal çıktı

ABD'de bir aile, sokakta buldukları hayvanı yavru bir köpek zannedip sahiplendiler. Fakat uzmanlar bu hayvanın yavrup köpek olmayıp çakal olduğunu söyleyince şaşkına döndüler.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Massachussetts eyaletinde bir aile, sokakta buldukları çakal yavrusunu köpek yavrusu zannederek evlerine aldılar.

Yavruda bir farklılık sezen aile, Cape Vahşi Yaşam Merkezi’ni arayarak şüphelerini anlattılar. Merkezden gelen uzmanlar ise yaptıkları incelemede söz konusu yavrunun köpek değil çakal yavrusu olduklarını fark etti.

ÜVEY KARDEŞ GETİRİLDİ

Medyascope'un Guardian'a dayandırdığı habere göre, Çakal yavrusunun şimdi merkezin izolasyon koğuşunda tutulduğu belirtildi.

Çakal yavrusu için Rhone Island’daki Yaban Hayatı Kliniği’nden bir üvey kardeş getirildiği de aktarıldı.

HAYVANSEVERLER UYARILDI

Merkezden yapılan açıklamada yavruların birlikte yetiştirilecekleri belirtildi ve “Onlara mümkün olduğunca doğal bir yetiştirme imkanı sağlamak için çalışıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Çakalların rakun, kokarca, yarasa ve dağ sıçanı da dahil olmak üzere doğadaki diğer hayvanlardan kuduz kapabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ihtiyaçları olduğunda yaban hayatına yardım etmek için zaman ayıran herkese minnettar olduklarını fakat profesyonellere danışılması gerektiğine vurgu yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN