Kremlin: ABD'nin Fırat'ın doğusundan çekildiğinden emin değiliz

Kremlin: ABD'nin Fırat'ın doğusundan çekildiğinden emin değiliz

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD'nin Fırat'ın doğusundan asker çekme planları konusunda bilgi vermediğini söyledi. Peskov, "ABD'nin bunu gerçekleştiğinden emin değiliz" dedi.

Türkiye’nin Suriye’de operasyon hazırlığından sonra tüm dünyada yaşanan panik havasıyla art arda açıklamalar geliyor. ABD Başkanı Trump’ın mesajlarını değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Trump’ı samimiyetsizlikle suçladı.

Türkiye’nin Suriye’de terör unsurlarına karşı başlatma planında olduğu askeri operasyondan sonra ABD Başkanı Trump’tan gelen mesajlar tüm dünyada eleştiriyle karşılandı. Trump’ın Türkiye’yi tehdit eden mesajında Rusya ve Çin’i de aynı şekilde tehdit etmesine Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov’dan cevap geldi. Peskov, "Başkan Trump’ın Rusya ile ABD arasındaki ikili ilişkileri onarmak için söylemlerini biliyoruz. Rusya’yla neler başarabileceğine dair çok süslü cümleler duyduk. Bunun ne anlama geldiği belli değil çünkü Trump’ın ilk açıklamalarıyla şimdiki açıklamaları çelişiyor” dedi.

"ÇEKİLMEYLE İLGİLİ BİZE BİLGİ VERİLMEDİ"

Kremlin Sözcüsü ayrıca ABD’nin Suriye’den çekilme açıklamasıyla ilgili, "ABD, Suriye’den çekilme planıyla ilgili bize bilgi vermedi. Bu eylemi yaptıklarından emin değiliz” cümlelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN