Kremlin Sözcüsü Peskov: Türkiye'nin Suriye'de kalmasının iznini biz veremeyiz, Şam verebilir

Kremlin Sözcüsü Peskov: Türkiye'nin Suriye'de kalmasının iznini biz veremeyiz, Şam verebilir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de kalmasına Rusya'nın değil, Şam yönetiminin izin verebileceğini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Soçi’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türk ve Rus liderlerin görüşmesinde Suriye’nin kuzeydoğusundaki gelişmelerin ele alınacağını belirterek, “Görüşme, son gelişmeler hakkında Türkiye’nin planlarını daha iyi anlamamıza yardımcı olacak.” dedi.

Peskov ‘Rusya'nın, Türk askerlerinin Suriye'de kalmasına izin vermeye hazır olup olmadığı’ sorusu karşısında, "Türk güçlerinin Suriye topraklarında kalmasının ya da kalmamasının kararını Rus askerler alamaz, buna onlar izin veremez. Böyle bir şeye yalnızca, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin meşru hükümeti izin verebilir" diye konuştu.

ALMANYA'NIN GÜVENLİ BÖLGE TEKLİFİ: YENİ BİR GİRİŞİM

Almanya’nın Suriye’de uluslararası güçlerin kontrolünde bir güvenli bölge kurulmasına yönelik önerisini değerlendiren Peskov, “Bu yeni bir girişim ve henüz belirli bir pozisyonumuz yok. Üzerinde çalışılması gerekiyor.” ifadesinde bulundu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN