Kremlin Sözcüsü Peskov: YPG çekilmezse Türk ordusu onları ezip geçecek

Kremlin Sözcüsü Peskov: YPG çekilmezse Türk ordusu onları ezip geçecek

Soçi Mutabakatı'yla ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, "Kürt güçler operasyon alanından çekilmezlerse Türk ordusu tarafından ezilecekler" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı'nın Soçi'de gerçekleştiği mutabakatın ardından açıklamalarda bulundu. ABD'yi Suriyeli Kürtlere (PKK/YPG) ihanet etmekle suçlayan Peskov, "ABD, Kürtleri Türkiye sınırında tutup Türk ordusuyla savaşmak zorunda bırakıyor" dedi.

Peskov'un değerlendirmeleri şöyle: "ABD, Kürtlerin en yakın müttefiğiydi ve onları terk ederek basitçe ihanet ettiler. Şimdi de Kürtleri Türkiye sınırında tutup, Türk ordusuyla savaşmak zorunda bırakıyorlar"

Peskov, Suriyeli Kürtler sınırdan çekilmezlerse Suriye sınır muhafızları ve Rus askeri polisinin bölgeden ayrılması gerekeceğini bu durumda da Suriyeli Kürtlerin Türk ordusu tarafından ezilip geçileceğini söyledi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN