Küba'daki patlamada ölü sayısı artıyor

Küba'daki patlamada ölü sayısı artıyor

Küba'da tadilattaki bir otelde borulara gaz akışı sağlanırken meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 43'e yükseldi.

Küba'nın başkenti Havana'da, 6 Mayıs'ta bir otelde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor.

Küba Halk Sağlığı Bakanlığından yapılan açıklamada, ölü sayısının 43'e çıktığı, yaralı sayısının ise 97 olduğu bildirildi.

Tedavileri hastanelerde devam eden yaralılardan 37'sinin taburcu edildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, 3 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Olanlardan derin üzüntü duyuyoruz ve hayatını kaybeden arkadaşlarımızın ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz." ifadesine yer verildi.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Yaralıları 8 Mayıs'ta hastanede ziyaret eden Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, olayın bir terör saldırısı değil talihsiz bir kaza olduğunu hatırlatarak, vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunmuştu.

NE OLMUŞTU?

Küba basınında, otelde bir süredir devam eden tadilat çalışması kapsamında, borulara gaz akışı sağlanırken patlamanın yaşandığı iddia edilmişti. Kovid-19 salgını sebebiyle 2 yılı aşkındır kapalı olan ve 10 Mayıs'ta açılması planlanan tarihi otelin 1880'de inşa edildiği, 1933'ten bu yana otel olarak hizmet verdiği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN