Küresel süper zenginlerden tüm ülkelere açık mektup

Küresel süper zenginlerden tüm ülkelere açık mektup

'In Tax We Trust' başlığıyla açık mektup yayımlayan 102 süper zengin, vergi sisteminin adil olmadığını belirterek, tüm ülkelerin hükümetlerine kendilerini vergilendirmesi için çağrı yaptı.

KARAR | DIŞ HABERLER

Küresel süper zenginlerden 100’den fazla kişi dünyadaki tüm ülkelerin hükümetlerine kendilerini vergilendirmesi için çağrı yaptı. Küresel zenginler mektupta, pandemi sırasında servetlerini artıran zenginlerin pek çoğunun vergilerini ödemediğini itiraf etti.

In Tax We Trust (Vergiye Güveniriz) başlığıyla açık mektup yayımlayan 102 süper zengin, “Mevcut vergi sisteminin adil olmadığının farkında olduklarını” dile getirdi. Kovid-19 salgınında bütün dünyanın “çok büyük ıstırap” çektiğini hatırlatan mektupta süper zenginler, “… aslında bu pandemi sırasında çoğumuzun serveti arttı, ancak pek azımız vergilerini dürüstçe ödediğini söyleyebilir” dedi.

Mevcut vergi sisteminin zenginlerin lehine düzenlendiği ifade edilen mektupta emek harcayan insanlar için vergi sisteminin daha adil hale getirilmesi gerektiği savunuldu. Siyasette ve toplumda güvenin yalnızca en zenginlerin ulaşabileceği şekilde inşa edilmemesi gerektiği ifade edilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

(Siyasette ve toplumdaki güven) “Salgında servet kazanan ama vergilerini neredeyse hiç ödemeyen ve işçilerine düşük ücret ödeyen milyarder uzay yolcuları tarafından inşa edilmez. İyi hizmet veren, tüm vatandaşlarını destekleyen, tıkır tıkır işleyen adil ve dürüst demokrasiler yoluyla inşa edilir.”

In Tax We Trust kampanyası ABD merkezli Patriotic Millionaires (Vatansever Milyonerler), Millionaires for Humanity ve AB merkezli Tax Me Now organizasyonu tarafından destekleniyor.

Mektupta, Davos’un şu anda dünyanın güvenini hak etmediğini ifade eden süper zenginler arasında 59 ABD, 20 Britanya, 9 Almanya, 5 Kanada, 3 Danimarka, 3 Hollanda, 2 Avusturya ve bir Norveç vatandaşı bulunuyor.

Açık mektup: https://www.intaxwetrust.org/
İmzacıların listesi: https://www.intaxwetrust.org/signatories

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN