ABD'nin Avustralya'ya nükleer denizaltı desteği Kuzey Kore'yi kızdırdı

ABD'nin Avustralya'ya nükleer denizaltı desteği Kuzey Kore'yi kızdırdı

ABD ve İngiltere'nin dahil oldukları ortaklık kapsamında Avustralya'ya nükleer denizaltı inşa etmesinde teknolojik destekte bulunacak oluşu Kuzey Kore'yi kızdırdı. Kuzey Kore yönetimi, ABD'yi bölgesel huzuru bozmak ve nükleer silahlanma yarışını tetiklemekle suçladı.

ABD ve İngiltere'nin Avustralya'ya en az sekiz nükleer denizaltı inşa etmesinde teknolojik destek sağlayacağını duyurması 3 ülke arasındaki ilişkilerin perçinlenmesini sağladı. ABD, İngiltere ve Avustralya'nın denizaltı üretimi için gerçekleştirdiği işbirliği, Çin'in ardından Kuzey Kore'nin de tepkisini çekti. ABD yönetimine tepki gösteren Kuzey Kore, Washington'un sorumsuzca davrandığını ve bölgedeki barış ve istikrarı riske attığını öne sürdü.

BUNLAR NÜKLEER SİLAHLANMA YARIŞINI ALEVLENDİRECEK EYLEMLER!

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı', "Bu eylemler Asya-Pasifik bölgesindeki stratejik dengeyi bozacak ve nükleer silahlanma yarışını alevlendirecek tehlikeli ve istemediğimiz eylemlerdir." yorumunda bulundu. Kuzey Kore, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin Çin ile çatışmak istemedikleri fakat kararın bölgesel güvenliği desteklemek amacında olduğu açıklamasına dikkat çekerek, Washington'un "çift anlaşma tavrı"nı eleştirdi. Bakanlık, "Psaki'nin yorumu, bir ülkenin çıkarlarına uyduğu takdirde nükleer teknolojiyi yayabileceği anlamına geliyor ve bu da, ABD'nin, uluslararası nükleer silahlanmanın yayılmasını önlemeye çalışan sistemi alt eden baş suçlu olduğu anlamına geliyor. ABD'nin kararının arka planını araştırıyoruz ve ülkemizin güvenliği üzerinde en ufak bir olumsuzluk oluşturması durumunda buna karşı bir önlem alacağız." açıklamasında bulundu.

ABD'NİN DÜŞMANCA TAVRI YÜZÜNDEN NÜKLEER SİLAHLARDAN ARINAMIYORUZ!

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Kore yarımadasının nükleer silahlanmadan arınması için çalışmayı ve dönemin ABD Başkanı Trump ile yeni ilişkiler kurmayı kabul etmişti fakat müzakereler 2019 itibarıyla durdu. Kuzey Kore devlet medyasında yer alan haberlerde, Washington'un bu "çifte standardı ve düşmanca politikaları" nedeniyle, nükleer silahlanmadan arınma müzakerelerinin tekrar başlayamayacağı yorumu yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN