Libya'da iki Türk vatandaşı gözaltına alındı

Libya'da iki Türk vatandaşı gözaltına alındı

Libya'nın Trablus kentinde iki Türk vatandaşının gözaltına alındığı ve hapse atıldığı öğrenildi. Ülkeyi yöneten General Hafter'a yakın medya organları, Türk vatandaşlarını ajanlıkla suçluyor.

Libyalı diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Libya’nın Trablus şehrinin güneyindeki Kasr Bin Gashir’de bir restoranda çalışan Mehmet Demir ve Volkan Altınok isimli iki Türk vatandaşının gözaltına alındığı öğrenildi.

AJANLIK İDDİASI

İki Türk vatandaşının, General Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LUO) tarafından 12 Nisan’da tutuklanarak Bingazi yakınlarındaki Gırnada Cezaevi’ne götürüldükleri belirlendi. Hafter’e yakın haber sitelerinde çıkan “ajan” iddialarına ise Türk yetkililer tepki göstererek, “sosyal medya hezeyanı” olduğunu söyledi.

Mehmet Demir ve Volkan Altınok’un aileleri, birkaç haftadır kendilerinden haber alamadığını açıklamıştı.

19-05/01/2448430_2351bb096edd50f7ae868e6722ab3250.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN