Londra Belediye Başkanı Sadık Han ramazanı kutladı

Londra'nın ilk Müslüman belediye başkanı Sadık Han, İslam aleminin ramazan ayını kutladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Han, ramazan ayının Müslümanlara mübarek ve huzurlu bir ay olmasını diledi.

Londra'nın ilk Müslüman belediye başkanı Sadık Han, İslam aleminin ramazan ayını kutladı.

Linkedin hesabından yaptığı paylaşımda kendi ailesinin de ramazanını tebrik eden Han, "Ailemin ve ailenizin ramazanı mübarek olsun" dedi.

"MÜBAREK VE HUZURLU BİR AY OLMASINI DİLİYORUM"

Hesabından yaptığı paylaşımda Han, bir video yayımlayarak şunları söyledi:

"Ramazan başlarken, Londra'daki ve dünyadaki Müslümanlara mübarek ve huzurlu bir ay olmasını diliyorum.

Bu kutlu ay birçok Müslüman tarafından şafaktan gün batımına kadar oruç tutulan bir aydır. Bunu dinimize, inandığımız şeye olan bağlılığımızı göstermek için yapıyoruz. Bu bize aynı zamanda daha az şanslı olanların yaşadığı zorlukları ve mücadeleleri anlamamıza yardımcı oluyor. Evinde masaya bir yemek koyamayacak durumda olanları...

Çünkü onlar bir kriz içerisinde yaşıyorlar veya evlerinden uzakta savaşlar yüzünden mülteci olduklarından, aynı Ukraynalılara, Yemenlilere, Afganlara veya Suriyelilere olduğu gibi...

Ramazan Müslümanların bu değeri hatırlamasını sağlar. Dinimiz bize empatiyi, sadakati ve şefkati öğretir ve bu başka yerlerde de vakit geçirmek için bir şanstır. Sadece aileniz ve arkadaşlarınızla değil komşularınız ve diğer topluluklarla da vakit geçirmektir.

Kuran bize, "Sizi milletlere ve kabilelere ayırdık, birbirinizi tanıyasınız diye" der.

Bunu aklımızda tutarak bir araya gelelim. Ramazan ayında İslam'ın gerçek değerlerini yaşamanın yanı sıra bu bizi Londralı olarak tanımlayan şeydir. Önce kendi ailem olmak üzere hepinizin ramazan ayı mübarek olsun."

İngiltere İşçi Partili Han, IŞİD saldırıları nedeniyle Avrupa'da İslamofobinin en yaygın olduğu dönemde belediye başkanı seçilmiş ve faaliyetleriyle Londra halkının beğenisini toplamıştı. Boris Johnson'dan sonra görevi devralan Han'ın siyasi geleceği parlak görülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN