Londra'da tutuklanan Assange'a 50 haftalık hapis cezası verildi

Londra'da tutuklanan Assange'a 50 haftalık hapis cezası verildi

Londra'da tutuklanan Julian Assange'ın cezası belli oldu. İngiliz mahkemesi, Wikileaks'ın kurucusu Assange'a 50 hafta hapis cezası verdi.

2012'den beri kaldığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde gözaltına alınan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, 11 Nisan'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Assange, Londra'daki mahkeme tarafından 2012 yılında görülen davada kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etme sebebiyle 50 hafta hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanlığının çok sayıda yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan 47 yaşındaki Assange, 2012'den beri Londra'nın Knightsbridge semtindeki Ekvador Büyükelçiliğinin bir odasında yaşıyordu.

İngiliz mahkemesi, Assange'ın 2010'da iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti.

Assange, hakkındaki iade kararının ardından Haziran 2012'de İsveç'e iadesi halinde ABD'ye gönderilme riski bulunduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı. İsveç mahkemesi, 2017'de Assange hakkındaki davaları düşürmüştü. Ekvador, Assange'ın siyasi iltica başvurusunu kabul etmiş ve vatandaşlık vermişti.

Ekvador hükümeti tarafından Mart 2018'de yapılan açıklamada, sosyal medyadan gönderdiği mesajlarla ülkenin uluslararası ilişkilerini tehlikeye attığı için Assange'ın internet erişiminin kesildiği bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN