Londra'daki çevre eylemine polis müdahalesi

Londra'daki çevre eylemine polis müdahalesi

Londra'da Extinction Rebellion üyeleri tarafından düzenlenen çevre eylem polis müdahale etti, 47 kişi gözaltına alındı. Londra'da çevreci protestocular, hükümetin iklim değişikliğiyle mücadele konusunda daha fazla çaba göstermesi için 5 gün boyunca işgal eylemi yapacaklarını açıklamıştı.

Londra’nın işlek noktalarını işgal eden çevreci kampanya grubu Extinction Rebellion’ın 47 üyesi daha gözaltına alındı.

Londra’da bir köprü, bir meydan ile 3 kavşağı işgal ederek trafiğe kapayan eylemciler kentte yaşamı olumsuz etkilerken, polis eylemcilere müdahale etti.

19-04/16/basliksiz-1-1555394407.jpg
Eylemcileri Marble Arch’a gitmeye ve eylemlerini orada sürdürmeye çağıran polis, bu çağrıya uymayanlara müdahale ederek, 47 kişiyi gözaltına aldı.

DAHA ÖNCE DE 5 EYLEMCİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Polis gündüz saatlerinde de petrol şirketi Shell’in merkezini basarak bir camı kıran ve duvarlara grafiti çizen 5 eylemciyi gözaltına almıştı.  Londra'da çevreci protestocular, hükümetin iklim değişikliğiyle mücadele konusunda daha fazla çaba göstermesi için 5 gün boyunca işgal eylemi yapacaklarını açıklamıştı.

Kasım ayında protestocuların, Londra merkezindeki 5 köprüyü işgal ettiği benzer bir eylemde 85 kişi gözaltına alınmıştı.

Extinction Rebellion önceki hafta da İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasındaki bir oturumda çıplak protesto eylemi gerçekleştirmiş, olayda 8 kişi gözaltına alınmıştı.

LONDRA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN