Lübnan’da polis ve göstericiler birbirine girdi

Lübnan’da polis ve göstericiler birbirine girdi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gözaltına alınanların serbest bırakılması için eylem yapan göstericiler ile polis arasında arbede çıktı. 35 kişi yaralandı, 20 kişi de gözaltına alındı.

Lübnan’da binlerce kişi, protestolarda gözaltına alınanların serbest bırakılması için başkent Beyrut’taki bir polis merkezi önünde gösteri düzenledi.

Protestocular, yolsuzlukla suçlanan yetkililerin iktidardan uzaklaştırmasını ve gösterilerde gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep etti.

35 KİŞİ YARALANDI

Gösteri sırasında polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Lübnan Kızılhaç’ı tarafından yapılan açıklamada, yaşanan arbedede 35 kişinin yaralandığı, bunlardan 10 kişinin olay yerinde tedavi edildiği diğerlerinin çevredeki hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

20-01/16/aw909765_01.jpg

Yerel kaynaklar, arbedede polisin 20 göstericiyi gözaltına aldığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

Lübnan’da kötü giden ekonomi sebebi ile Salı günü Beyrut’un en işlek caddelerinden Hamra’da gösteri düzenlenmişti. Gösteride 59 kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı.

BEYRUT/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN