Lübnan'da sular durulmuyor: Elektrik kesintisi nedeniyle Enerji Bakanı'na saldırdılar

Lübnan'da sular durulmuyor: Elektrik kesintisi nedeniyle Enerji Bakanı'na saldırdılar

Lübnan'da günlük 20 saati aşan elektrik kesintilerine tepki göstermek isteyen vatandaşlar, gece yarısı bir restoranda görülen Enerji ve Su Bakanı Velid Fayyad'ı darbetti. Koruması bulunmayan bakan, göreve geldiği Ekim 2021 tarihinden beri kamuya açık alanlarda vatandaşların tepkisine maruz kalıyor.

Lübnan'da 2019'da patlak veren ekonomik kriz nedeniyle daha da derinleşen elektrik krizi, vatandaşlara zor zamanlar yaşatıyor. Hükümet, Merkez Bankasına ait rezervlerinin erimesi nedeniyle elektrik üreten santrallere yakıt temin edemez duruma geldi.

Başkent Beyrut'taki restorana baskın düzenleyerek Bakan Fayyad'dan hesap sormaya çalışan bir grup Lübnanlı, yaşananları cep telefonu kamerasıyla çekerek sosyal medyada paylaştı.

ETRAFINI SARDILAR, DARBETTİLER

Görüntülerde, aralarında kadınların da bulunduğu öfkeli grubun, Fayyad'ın restorandan uzaklaşmasına izin vermeyerek etrafını sardığı görülüyor.

Vatandaşlardan bazıları bu sırada kolunu tutarak ya da yakasına yapışarak Bakan Fayyad'a tepkisini dile getiriyor.

KORUMASI YOK

Enerji Bakanı'na sadece soru sormak istediklerini söyleyen gruptan biri, "Bu, tüm Lübnan halkının vermek istediği mesajdır" dedikten sonra Fayyad'ı sertçe itiyor.

Bu saldırı sonrasında Bakan Fayyad, yanında bulunan birkaç kişi tarafından olay yerinden uzaklaştırılıyor.

Koruması bulunmayan Fayyad, bakan olarak atandığı Ekim 2021'den bu yana kamuya açık alanlarda vatandaşların tepkilerine maruz kalıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN