Luhansk Valisi: Rusya'yı kovmak için bize acil silah gönderin

Luhansk Valisi: Rusya'yı kovmak için bize acil silah gönderin

Ukrayna, Rusya'nın doğu Donbas bölgesini ele geçirmeye yönelik taarruzunun odak noktası olan sanayi şehri Syevyerodonetsk'te Rusya'nın işgal ettiği toprakların beşte birinin geri alındığını bildirdi. Luhansk Valisi Gayday, Batı'dan Rusya'yı püskürtmek için acil silah yardımı çağrısında bulundu.

SELMAN CÖMERT

Luhansk Valisi Sergey Gayday, Ukrayna birliklerinin Syevyerodonetsk'te Rus askerlerinin işgal ettiği toprakların yüzde 20'sini geri aldığını söyledi. Rus takviye kuvvetlerinin bölgeye konuşlandırılması halinde bile şehrin iki hafta içinde düşmesinin "gerçekçi olmadığını" belirten Gayday, "Elimize yeterli miktarda Batı tarzı uzun menzilli silahlar geçer geçmez, (Rus) topçularını mevzilerimizden uzaklaştıracağız. Ve sonra, inanın bana, Rus piyadeleri kaçacaklar" dedi.

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada, Rusya'nın birliklerini takviye ederek şehirde "taarruz" harekâtı düzenlediği ve topçu birlikleriyle saldırının desteklendiği bildirildi. Ancak, Rus kuvvetlerinin yakındaki Bahmut kasabasında ilerlemeye ve Syevyerodonetsk'te erişimi kesmeye yönelik başarısız girişimlerin ardından geri çekildiği belirtildi.

BÖLGEYE SALDIRILARDA 4 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gayday, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumartesi günü bölgeye yapılan Rus saldırılarında bir anne ve bir çocuk da dahil olmak üzere dört kişinin öldürüldüğünü söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN