Lviv’e düşen bombaların çocuk dünyasındaki resmi

Lviv’e düşen bombaların çocuk dünyasındaki resmi

Ukrayna'da ‘Kinder Albüm’ takma adlı bir sanatçı, savaşta yaşanan dehşeti çocuk resmi çizgisinde ürettiği eserleriyle dünyaya anlatıyor.

Sanat dünyasında ilk olarak Francisco Goya’nın 1808’de İspanyolların Napolyon’un ordularına karşı direnişini resmederek savaşın dehşetini tarihe kazımasından 200 yıl sonra bugün de Ukraynalı ressamlar, çizerler ve karikatüristler de ülkelerine düşen Rus bombaları sırasında yaşananları sanatları yoluyla kaydediyor. Ukrayna’nın Lviv şehrinde yaşayan ‘Kinder Albüm’ takma adlı bir sanatçı, ülkesini asla terk etmeyeceğini söyleyerek, gün gün savaşta yaşanan dehşeti çocuk resmi çizgisinde ürettiği eserleriyle dünyaya anlatıyor. Kadın sanatçı son olarak sosyal medya hesaplarından Lviv’e atılan bombalarla meydana gelen patlamaların yarattığı korkuyu bu eseriyle dünyaya aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN