Macron: Merkel AB Komisyonu Başkanı olsun

Macron: Merkel AB Komisyonu Başkanı olsun

Fransa Başkanı Emmanuel Macron, Angela Merkel“in AB Komisyon Başkanı olarak görmek istediğini açıkladı.

KARAR / ALMANYA

Fransa Başkanı Emmanuel Macron,  AB Komisyonu Başkanı olarak görmek istediği Angela Merkel’e oyunu vermek istediğini söyledi. Macron İsviçre Televizyonu RTS’e yaptığı açıklamada “Bunu yapmak isteseydi onu desteklerdim“ dedi. AB’nin dümende güçlü bir şahsiyete ihtiyaç duyduğunu belirten Macron “Ancak kendisini etkilemeye teşebbüs etmek istemem“ şeklinde konuştu. 

Macron’un bu beklentisine karşın Merkel, Mayıs ayında AB düzeyinde bir yöneticlik görevi almak istemediğini açıklamıştı. Merkel AB Komisyon Başkanlığı için Jean Claude Juncker’in yerine aday olan  CSU’lu Alman aday Manfred Weber’i destekliyor. 

Macron konuşmasında "Avrupanın yüzlere, güçlü şahsiyetlere, şahsi inanınırlığı olan kişilere, yetkinliği olan ve konumlarını dolduracak kişilere ihtiyacı var" diyerek  Weber’in adaylığını karşı olduğunu bir kez daha dile getirdi. Macron AB’de yönetici konumuna karizmatik bir kişiliğin gelmesinden kimsenin çekinmemesi gerektiğini belirterek “Hayatta her zaman, sürekli buna çabalıyorum, kendimizden daha güçlü kişileri göreve getirmeliyiz. Bu  insanı geliştirir, çünkü bu yöntem kişiyi de dürter" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN