Macron: Suriye operasyonuyla Türkleri Rusya'dan ayırdık

Macron: Suriye operasyonuyla Türkleri Rusya'dan ayırdık

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'ye yönelik operasyonla ilgili "Türkleri Ruslar'dan ayırdık" dedi. "Putin'e Suriye'nin kimyasal silah kullanmasında Rusya'nın suç ortağı olduğunu söyledim" diyen Macron, tüm füzelerin hedefleri vurduğunu söyledi. 

Fransız televizyon kanallarına konuşan Macron, Ruslar karşısında yeninden kredibilite elde ettiklerini belirterek, operasyonun Türkler ile Rusları ayırmayı sağladığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ı, Suriye’de kalması gerektiği konusunda ikna ettiğini de savunan Macron, herkesle konuşmayı amaçladığını kaydederek, “Hedefim en azından Rusları ve Türkleri bu müzakere masasına oturtmayı başarabilmek” diye konuştu.

Son aylarda Suriye’de diplomatik ve insani alanda en aktif ülkenin Fransa olduğunu vurgulayan Macron, “Topluluğumuza kredibilite kazandırmak için bu operasyonun kaçınılmaz olduğu bir aşamaya gelmiştik” dedi.

TÜRKİYE, İRAN, SURİYE VE RUSYA İLE GÖRÜŞÜLMELİ

Fransa Cumhurbaşkanı, “Bu kalıcı çözümü inşa etmek için Türkiye, İran, Suriye ve Rusya ile görüşmek gerek” dedi.

Barışın bombardımanlarla kazanılmadığının altını çizen Macron, “Fransa, Başar Esad rejimine savaş açmadı. Uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler kararlarının bir daha ihlal edilmemesi için eyleme geçtik” dedi.

Macron, Suriye’de bir geçiş sürecine olanak sağlayacak siyasi bir çözüm üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Macron pazar günü yaptığı açıklamasında, Suriye'ye yönelik operasyonun 'yasal' olduğunu ve uluslararası topluluk çerçevesinde gerçekleştirildiğini savundu. 

ABD ve İngiltere ile ortaklaşa gerçekleştirilen saldırı çerçevesinde Fransız jetlerinden ateşlenen tüm füzelerin hedefini vurduğunu ileri süren Macron, Suriye'ye karşı savaş ilanında bulunmadıklarını da sözlerine ekledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN