Maduro, Meksika konusunda muhalefetle müzakereye hazır

Maduro, Meksika konusunda muhalefetle müzakereye hazır

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Meksika konusunda muhalefet ile müzakereye hazır olduğunu açıklayarak, "Meksika'ya gitmeye hazırız" dedi.

Venezuela basını Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun muhalefet ile Meksika'da müzakereye hazır olduğunu duyurduğunu yazdı. Maduro, tüm konuların ele alınması için muhalefet ile diyalog masasında buluşabileceklerini söyledi.

"Meksika'ya gitmeye hazırız, doktor Jorge Rodriguez, Miranda eyaleti Valisi Hector Rodriguez, Norveç hükümeti ve tüm muhalefet delegasyonlarıyla birlikte Meksika için hazırız" ifadelerini kullanan Maduro, gerçekçi bir Venezuela gündemiyle bütün sorunları konuşmak istediklerini dile belirtti. Maduro, kısmen anlaşmaya varılması için ülkeye yük olan uluslararası yaptırımların kaldırılması gerektiğini yineledi.

Nicolas Maduro, haziran başında, ülkede hükümet ve muhalefet arasındaki diyaloğun iyileştirilmesi amacıyla Norveç hükümetinin gönderdiği komisyon üyelerinin ülkeye geldiğini bildirmişti.

MADURO'NUN TEK ŞARTI VAR

Devlet Başkanı Maduro, konuya ilişkin 13 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Ulusal Meclis'in (AN) eski başkanı ve muhalif lider Juan Guaido ile ABD yaptırımlarının kademeli olarak kaldırılması karşılığında görüşmeye hazır olduğunu duyurmuştu.

Guaido, ABD yaptırımlarının kademeli kaldırılması karşılığında uluslararası gözlemcilerin denetiminde ülkede "özgür ve adil" bir seçim takviminin belirlenmesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının temin edilmesi ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması gibi taleplerde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN