Maduro'nun yardımcısı: ABD bizi zehirleyecek

Maduro'nun yardımcısı: ABD bizi zehirleyecek

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez, ABD’nin tahsis ettiği ve Kolombiya’daki Cucuta kentinde depolanan gıda yardımının kanserojen maddeler içerdiğini ve tüketenleri zehirleyeceğini iddia etti.

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez bir televizyon programına yaptığı açıklamada, "Bu yardımların kanserojen madde içerdiği çeşitli bilimsel çalışmalar tarafından kanıtlanmıştır” dedi.

ABD’nin bağış adı altında Venezuelalıları zehirleyeceğini iddia eden Başkan Yardımcısı, “Bu insani yardımla biyolojik silahlarını insanlarımız üzerinde kullanmak istediklerini söyleyebilirim” iddiasında bulundu.

Yapılmak istenen insani yardımları, "ucuz bir gösteri" ve "bir hakaret" olarak nitelendiren Rodriguez, aslında ABD’nin önderliğindeki muhalefet ve bölge hükümetlerinin Venezuela’nın yardımına ihtiyacı olduğunu belirtti.

CUMA GÜNÜ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Amerikan Ülkeler Örgütü Daimi Konseyi (OAS), Venezuela’daki durumu analiz etmek için Cuma günü olağanüstü bir oturum çağrısında bulundu. Washington’daki OAS merkezinde gerçekleşecek toplantıda, 10 Ocak’ta alınan Juan Guaido’nun başkan olarak tanıma kararının takibine karar verilmesi bekleniyor.

GÖZALTI SAYISI 989’A ULAŞTI

Venezuela’da Ocak ayında başlayan protesto gösterileriyle beraber gözaltı sayısının 989’a ulaştığı açıklandı. Venezuela Ceza Forumu (ONG) tarafından yapılan açıklamada gözaltındakilerin 11’inin yaşının reşit olmadığı, 8’inin ise yerli halktan olduğu bildirildi.

KARAKAS/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN