Mali'de bombalı saldırı: 13 asker yaralı

Mali'de bombalı saldırı:  13 asker yaralı

BM Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu bünyesinde devriye gezen askerlere Mali'de bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere 12'si Alman olmak üzere toplamda 13 askeri yaralı.

Birleşmiş Milletler (BM) Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) bünyesinde devriye atan askerlere yönelik bombalı saldırı düzenlendi. En az 12 Alman askerinin yaralandığı bildirildi.

Alman Haber Ajansı'ndan gelen habere göre Alman Silahlı Kuvvetler Komutanlığı bugün Federal Meclis Savunma Komisyonu'nu Mali'deki saldırıya ilişkin bilgilendirdi. Saldırıda 12’si Alman, biri de başka ülkenin askeri olmak üzere 13 askerin yaralandığı ifade edilirken, Alman askerlerinin durumun “stabil” olduğu kaydedildi.

Haberde, saldırının bu sabah hareket etmeyen araçlara karşı yapıldığı ifade edilerek, yaralıların sayısının yüksek olmasından dolayı Fransız ve BM'ye ait birer askeri uçağın kurtarma çalışmasına katıldığı belirtildi.

Mali'de MINUSMA kapsamında yaklaşık 900 Alman asker görev yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN